poniedziałek, 21 stycznia 2013

Krem marchewkowy


Bardzo lubię szybkie zupy, tak żeby zrobić i zjeść. Szczególnie po 8 godzinach pracy, tak bardzo jak lubię gotować, tak mi się czasem nie chce. Osobiście jestem zwolennikiem kremów, i take często goszczą na moim stole. Oto jeden z nich.

Składniki:
• 6 marchewek
• 1 por
• 2 kubki rosołowe z kurczaka
• Liść laurowy
• Pieprz
• Świeża natka pietruszki

Przygotowanie:
Wstawiamy 1,5 litra wody w garnku, z marchewkami i 1 całym porem ( jak pora przekrawam wzdłuż, lepiej się go myje, gdyż pora lubi mieć piach w środku), liściem laurowym, kubkami rosołowymi i pieprzem. Wszystko razem zagotowujemy, ok. 20 min. Gdy warzywa są miękkie, wszystko razem miksujemy blenderem, na koniec dodajemy drobną pokrojoną natkę pietruszki. Gotowe

Smacznego

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz