Na dzisiejsze południe
zaprosiłam znajomą, ale nie miałam za bardzo czasu na przygotowanie obiadu, a
bardzo chciałam ją ugościć, by się posiliła. Wpadłam na pomysł, aby zrobić krem
z brokuł. Całe przygotowanie i wykonanie trwało nie wiele więcej jak chwile. I
o to właśnie mi chodziło. Krem wyszedł pyszny, zawiesisty a co najważniejsze
pożywny.
Składniki:
·
Kawałek kurczaka,
użyłam pierś ze skrzydełkiem
·
1 pora· 3 duże marchewki
· 1 pietruszkę
· Poł brokuła
· 2 liście laurowe
· 2 kubki rosołowe z kurczaka
· Pieprz
Przygotowanie:
Obieramy i myjemy wszystkie
warzywa oraz kurczaka. Wstawiamy zupę, wodę z kostkami rosołowymi, resztą
składników.
Gdy nasz rosół sie zagotuje,
wrzucamy umyte mięso. Mięso lepiej wrzucić po zagotowaniu się wody, gdyż mogą powstać burzyny. Gotujemy, aż mięso
będzie miękkie. Na koniec gdy zupa jest gotowa, obieramy mięso, wrzucamy z powrotem
do zupy, i miksujemy całość blenderem na krem, doprawiamy do smaku.
Smacznego
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz