niedziela, 27 stycznia 2013

Sakiewki serowe


Idealne jako przystawka lub przekąska, na wieczor bądź na przyjęcie gości. Ser pleśniwy nadaje wyjątkowy, wyrazisty smak.
Składniki:

• Opakowanie zrulowanego ciasta francuskiego
• Ser pleśniowy
• Szynka
• Ananas

Przygotowanie:

Rozwijamy ciasto francuskie, posypujemy mąką, aby się lepiej wałkowało i nie przywierało do blatu. Troszkę rozwałkowujemy ciasto, dzielimy na równe części, w zależności od tego jakie duże chcemy mieć sakiewki. Na każdej części kładziemy plasterek szynki, ananasa, plaster sera pleśniowego. Zwijamy ciasto jak na zdjęciu, aby ułożyły się w małe torebeczki (zob. zdjęcie niżej). 
Nagrzewamy piekarnik do 180˚C, pieczemy przez ok. 15 min, aż się zarumienią.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz