poniedziałek, 14 stycznia 2013

Trottole z cukinią i bakłażanem



Bardzo szybkie i kolorowe danie dla miłośników wszelkiego rodzaju makaronów.

Składniki:

• Makaron Trottole
• Bakłażan
• Cukinia
• Mini kukurydze
• Pieczarki
• Olej czosnkowy
• Sól
• Pieprz
• Suszona pietruszka
• Kolendra
• Starta mozarella
·  1/3 szklanki vermouthu


Przygotowanie:

Makaron gotujemy w osolonej wodzie, na al dente. W osobnym maym garnku gotujemy mini kukurydze w osolonej wodzie. Kroimy bakłażana i cukinie w kostkę. Na oleju czosnkowym smażymy pieczarki, pokrojonego bakłażana i cukinię przez ok. 7 min, solimy, pieprzymy i dodajemy zioła. Gdy kukurydze są miękkie, wrzucamy je na patelnię z resztą warzyw, dolewamy 1/3 szklanki vermouthu i dusimy przez następne 5 min.

Jeśli makaron jest gotowy odcedzamy go i zostawiamy pół szklanki wody po makaronie. Wodę wlewamy na patelnię do warzyw, dodajemy makaron. Posypujemy startą mozarellą. Zasmażamy wszystko razem, aż ser stopnieje. Gotowe

Smacznego :)

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz