środa, 27 lutego 2013

Piersi z kurczaka z ananasem




Składniki:
  • piersi z kurczaka
  • ananas, pokrojony w krążki
  • plasterki sera
  • bułka tarta
  • jajko
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:

Bułkę tartą mieszam z majerankem, jajko roztrzepuję w miseczce, piersi doprawiam solą i pieprzem. Mięso najpierw maczam w jajku potem obtaczam w bułce i smażę na rozgrzanym oleju, aż przybiorą złoty kolor, na koniec na każdy kotlet kładę po krążku ananasa i ser, patelnie przykrywam pokrywką, aby ser szybciej się roztopił. Gotowe

Smacznego

2 komentarze:

  1. Robiłam kiedyś podobnego kurczaka, czasem pod ser zamiast ananasa dawałam brzoskwinię, też jest dobre :)

    OdpowiedzUsuń
  2. super połączenie , bardzo lubię mięso z ananasem:)

    OdpowiedzUsuń