sobota, 20 kwietnia 2013

A może coś z ciasta francuskiego?



Składniki:
  • Pierś z kurczaka
  • 3 łyżki oleju z orzechów włoskich
  • gotowe ciasto francuskie, zrulowane
  • 2 jabłka
  • zielona papryka
  • 10 baby pomidorków
  • mozzarella, starta
  • oregano
  • bazylia
  • majeranek
  • sól
  • pieprz
Marynata do piersi:

  • 2 łyżki sosu sojowego
  • 2 łyżki miodu
  • chilli

  • Przygotowanie:

    Pierś kroimy w kostkę, i mieszamy ze składnikami marynaty: sos sojowy, miód, proszek chilli i odkładamy do lodówki na ok. 2 h. Potem smażymy na oleju z orzechów włoskich.

    Zrulowane, gotowe ciasto francuskie rozwijamy i przekrawamy na pół, dzięki temy mamy 2 części. Jabłka obieramy i kroimy w plasterki, układamy je na cieście.  Na to pokrojoną w paseczki paprykę, połówki pomidorków i kawałki kurczaka. Wierzch posypujemy resztą ziół i posypujemy mozzarellą. Zapiekamy w nagrzanym piekarniku do 180C przez ok 20 min, aż ciasto urośnie i się zarumieni. Gotowe

    Smacznego

    Brak komentarzy:

    Prześlij komentarz