piątek, 31 maja 2013

Szaszłyki z łososia i ananasa



Chyba czas ruszyć z grillowymi propozycjami. Mamy kalendarzowe lato, z pogodą co prawda różnie :) ale mimo tego mam nadzieję, że na tyle dopisze, aby czasem można było posiedzieć na powietrzu w miłym towarzystwie. Muszę przyznać, że uwielbiam grillowanie i zapraszam Was do grona jego miłośników :)

Składniki:
na 5 szaszłyków
  • ok. 400 g łososia podwędzanego
  • 4 krążki ananasa

      Marynata:
  • łyżka startego świeżego imbiru
  • 1 papryczka chilli, pokrojona w drobną kostkę
  • sok z 1 cytryny
  • sól morska, ok 1/3 łyżeczki
  • łyżeczka miodu
Przygotowanie:

Składniki marynaty łączymy i polewamy nią rybę, odstawiamy do lodówki najlepiej na całą noc.
4 części, i nadziewamy na wykałaczkę na przemian. I kładziemy na grilla, grillujemy nie dłużej jak 10 min. Gotowe

Smacznego

1 komentarz: