piątek, 28 czerwca 2013

Pieczarki



Dziś przedstawiam Wam przepis na pieczarki. Pieczarki dość często goszczą na naszym stole. Są wyśmienite, zarumienione, doskonałe.. Zapraszam!

Składniki:
  • małe pieczarki
  • masło
  • wegeta
Przygotowanie:

Pieczarki obieramy i czyścimy. Rozgrzewamy suchą patelnię, wrzucamy pieczarki i przez jakiś czas je podsmażamy ( na sucho!) aż się zarumienią. Potem dokładamy łyżkę masła, cały czas mieszając. Po ok 2 min doprawiamy wegetą do smaku. Smażymy jeszcze przez chwilkę. Gotowe.

Smacznego

4 komentarze:

  1. Kocham takie pieczarki - maślane, aromatyczne, pyycha ;) Pozdrawiam, gingerbreath.blox.pl

    OdpowiedzUsuń
  2. czy pieczarki obieramy ze skórki?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. Tak, obieramy, czyścimy. Przepraszam, nie wyjaśnilam w przepisie. Zrobie poprawki :)

      Usuń
  3. Tylko pieprz i sól. I NIGDY nie obieram pieczarek, a trochę ich już w życiu jadłam (i robiłam!)

    OdpowiedzUsuń