środa, 16 kwietnia 2014

Sałatka z winogronem i serem wędzonym z dressingiem z sera pleśniowego




Składniki:
Sałata lodowa
Ok 10 pomidorków koktajlowych
100 sera wędzonego
Kiść winogrona
Dressing:
4 łyżki whiskey lub koniaku
Łyżeczka masła
Ok 60 g sera pleśniowego, dojrzałego
Łyżka śmietany

 
Przygotowanie:

Pomidorki i winogrona przekrawamy na pół, ser wędzony w większą kostkę, Mieszamy z poszatkowaną sałatą lodową. Przygotowujemy dressing, na patelni roztapiamy masło, dodajemy whiskey lub koniaku (uwaga może buchnąć ogniem od alkoholu), w otrzymanej konsystencji roztapiamy ser pleśniowy, na koniec dodajemy śmietanę, dokładnie łączymy składniki. Sosem polewamy sałatkę. Gotowe

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz